Alegerea Bărbaților

O femeie frumoasă este cea care trece testul cu martori. Aşa mi-a explicat un prieten că poate fi judecată frumuseţea unei femei. Mecanismul ar fi acesta: se iau mai multe femei, cu grade diferite de frumuseţe fizică, se pun cu spatele la un zid şi cu faţa spre o fereastră dublă, iar din spatele geamului un bărbat sau mai mulţi o vor alege pe cea mai frumoasă, clasificîndu-le în funcţie strict de ceea ce văd: “cea mai frumoasă, a doua cea mai frumoasă, mai puţin frumoasă, şi mai puţin frumoasă pînă la cele foarte puţin frumoase”. Ăsta e testul cu martori şi, mărturisesc, n-aş vrea să fie ăsta singurul test valabil. Sper că foarte repede vine testul de limbă, la care clasamentul ar putea suferi nişte modificări. Apoi testul de empatie, cel de capacitatea de-a iubi, testul de generozitate, testul de încredere şi ele ar putea continua în multe şi mărunte, dar foarte importante teste.

Pe mine m-a salvat un supratest – testul de iubire. Bărbaţii importanţi din viaţa mea şi oamenii care au contat m-au iubit din prima, nici măcar nu şi-au dat seama ce li se întîmplă. Abia pe urmă au văzut şi cît sunt sau nu sunt de frumoasă, şi cît sunt sau nu de deşteaptă, amuzantă, empatică… Aşa, în general, aş vrea să fie primul testul de limbă. Sau măcar ăla cu martori să nu fie eliminatoriu. Ani întregi m-am simţit ca în faţa unui perete, pusă la zid, ştiind că în spatele geamului care pare opac sunt de fapt ochi care mă măsoară. Eu m-am pus singură la zid. Eu m-am așezat în coloana aceea. E ca şi cum pui în acelaşi rând o leoaică şi o girafă şi cineva trebuie să o aleagă pe cea mai graţioasă sau mai catifelată. Leoaica n-are nicio şansă, chiar dacă mănîncă girafa înainte să apuce să-şi mişte cu graţie genunchiul.Într-o zi mi-am dat seama că nu mai vreau să stau în dreptul niciunui zid şi că nu are nici o relevanţă dacă treci doar testul cu martori. Ştiu pe cineva care are alături o femeie care poate n-ar fi trecut testul cu martori, dar sigur le-ar fi trecut pe toate celelalte. Şi fata asta îl face pe bărbatul de lîngă ea luminos şi plin de viaţă şi încrezător. Şi mai ştiu şi bărbaţi care au lîngă ei femei medaliate la testul cu martori, numai bune de plimbat prin vitrine, iar ei sunt trişti şi nefericiţi şi li s-au activat toate problemele de sănătate ascunse în cotloane pe care le credeau ferecate.
“Testul cu martori” e cel mai la îndemînă, durează cel mai puţin şi are cele mai mici efecte pe termen lung. Pozitive. Dacă nu e completat de celelalte teste, poate să facă mult rău în vieţile oamenilor care vor emoţie, susţinere, comunicare, complicitate, inteligenţă. La femei, se numeşte testul pielii. Nu, nu e vorba de “piele pe piele”, ci de pielea din pantofii Louboutin şi din poşetele Hermès. Pentru unele e suficient ca bărbaţii să treacă acest test pentru ca ele să fie mulţumite “pe viață”. Dacă ai nevoie de mai mult de atît, n-ai cum sa nu ştii că omul de lîngă tine poate să te facă să zbori sau, dimpotrivă, să îţi taie aripile. Omul de lîngă tine poate să-ţi dea încredere sau poate să te facă să te zbaţi întrebându-te ce cauţi tu în lumea ta, dar doar atunci când omul acesta contează dincolo de imaginea-trofeu cu care unora le place să defileze.beauty

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s