Misterul masculin

2258332454Scriu cu mîna sufletului pe inimă, degetele fiind ocupate cu tastatul, că nu există nici un mister special al gîndirii unui bărbat. Este vorba, pur și simplu, de cîte bordeie, atâtea obiceie, adică exact “misterele” gîndirii feminine, văzute din unghiul opus. Importantă este doar găsirea și stabilirea relației dorite între preopinenți. Una pe bază de comuniune de idei, gîndire și opțiuni despre viață, istorie și sport, va arăta cu totul altfel decât una bazată pe completare și întregire prin partener, a unei entități care să răzbească umăr la umăr prin viață. Similar uneia bazată pe găsirea unui job ca partener, în opoziție cu una fundamentată pe oferirea unui job acestuia/-eia. Problematica se vădește a fi iarăși alta în cazul unei relații ocupaționale pe timp drastic limitat, pentru că viața este, nu-i așa?, scurtă, opusă situației în care esențialul este găsirea unui cârlig de care să (ne) agățăm în drumul podului rulant spre celălalt capăt.

Este un truism să afirm că nu există absolut nici un secret în gîndirea potențialului partener. În funcție de întruparea acestuia în realitate, există dorințe și speranțe, oferte și cerințe. A extrapola exemplul gândirii individuale a uneia sau a alteia, a oricăreia, asupra întregului gen, este o întreprindere pe atât de neprincipială, pe cît de falsă.

Vîrstele, experiențele, lecturile și examenele prin care trecem de-a lungul vieții ne modelează și nu de puține ori blochează, în vehicule de tranziție a speranțelor noastre dintr-un vagon într-altul al propriului tren. Unii rămînem în vagonul restaurant, alții dăm din coate să ajungem mai în față, uitând că este imposibil să treci din primul vagon în locomotivă, cei mai mulți stăm pe o banchetă undeva pe traseu așteptând stația terminus. Cu sau fără bilet de călătorie.

Eternul masculin este similar eternului feminin, dacă e să trecem la legendă, fiind totodată moderni și egali în drepturi și obligații Un mister poate exista bineînțeles, atât de o parte cît și de alta, în măsura în care vrem și suntem în stare să îl creăm. Fondul sonor poate lipsi, cel de club în orice caz, cocktailul din mână, de asemenea. Ceea ce nu poate lipsi însă este sentimentul că acesta este momentul, în acest loc, cu această persoană. Restul e viață care se așterne înainte sau nimic decât încă un cin-cin.

În ceea ce mă privește, femeia ideală este aceea pe care privind-o din apropiere, atunci/acum, acolo/aici, de foarte aproape, cu vedere liberă spre lobul urechii drepte și puțin oblic în spatele acestuia, în momentul în care îmi apropii vârful degetului mijlociu cam la un milimetru distanță, să simțiți un fior, un tremur imperceptibil, o adiere, o zbatere, o întrebare și, în cazul ideal, un răspuns.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s