Principii?

1965050_640224662679367_1717627962_nAvem principii. Suntem cei mai tari când vine vorba despre așa ceva, ne place să auzim cum alții spun despre noi că suntem niște oameni verticali, că nu ne ascundem după degete… Sigur. Ia să fim noi, totuși, decenți oleacă, nu face rău nimănui.

Principiile sunt acele caracteristici individuale care din punctul meu de vedere sunt cele mai false și egoiste trăsături, aș zice chiar primul în lista defectelor, însă mi-e că-mi scapă acum vreo altă “calitate” atât de adorată de oameni.

“Eu? Nu fac așa ceva. Eu am principii” … Precis,dacă nu ai comis-o până acum se datorează strict faptului că nu ai fost adus în situația în care s-o faci. Toți suntem de vânzare, toți greșim. Dacă trăiești în pădure, da, acolo clar ai principii. Nimeni nu te poate controla. În societate, însă? e alta situație momentul în care te legi într-un fel sau altul emoțional de cineva, de exemplu, principiile noastre se duc. Nu mai ai principii. Ceva relativ distructiv, cum e compromisul, de exemplu, capătă valoare de adevăr, ăla-ți guvernează viața. Da, ți-e drag cineva foarte tare, nu vrei să dezamăgești, găsești o formă inspirată de-a refuza pe cineva care-ți e cel mult simpatic, însă cu care nu ai prea multe in comun… Pot accepta asta, e cu totul altceva. Nu-mi insulta însă inteligența băgându-mi în ochi ceva stupid, pentru că nu, nu ai principii, astea nu-s principii.Nu trebuie să o faci pe altă persoana de cît iești de fapt, căci nu te face mai bun,căci pe lîngă masca asta cu principii, se ascunde acel timid, si ipocrit care se lasa dus de valorile și de ideiile unui orator mai bun!!!

Obiectiv, subiectiv… Banale noțiuni, termeni de dictionar. Alte trăsături care se anulează reciproc în funcție de diferiți stimuli, de simpatii sau antipatii… Ești o fiină cu principii? Ești ca o cetate? Bravo ție! Ai însă în vedere un aspect: și Troia tot o cetate era, una puternică.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s